“Μπορούμε να το αποφύγουμε..”

Η Κύπρος μπορεί να αποφύγει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, εάν τηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία με βάση τις δεσμεύσεις της, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, Νίκος Αναστασιάδης.Αυτό συνεπάγεται, τόνισε, τη διατήρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, καθώς και λήψη των αναγκαίων μέτρων που θα πείσουν ότι η Λευκωσία είναι αξιόπιστη στην πολιτική που εξαγγέλλει.

 

Σε δηλώσεις πριν από την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιήσει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ανέφερε ότι “έφτασε η ώρα τα μέτρα ανάπτυξης να αφορούν επιτέλους την πραγματική ανάπτυξη και όχι την προστασία του πλούτου”.

 

Όπως είπε δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση που επαγγέλλεται φορολόγηση του πλούτου, να απαλλάσσει από τον ΦΠΑ όσους εκ των πλουσίων επιθυμούν να αγοράσουν αεροπλάνα και κότερα. Αν αυτό, πρόσθεσε, “αποτελεί μέτρο ανάπτυξης και φορολόγηση του πλούτου, ας το πουν στους απλούς εργαζόμενους”.

 Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα συναντηθεί με τους προέδρους της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς. Στόχος των συναντήσεων θα είναι η ενημέρωση για την παρούσα φάση του Κυπριακού και τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας, καθώς και η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας. Πηγή: ΑΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ