Ο Ρεν για την…επιβεβαίωση

Το ενιαίο νόμισμα της Ευρώπης πρέπει να υποστηριχθεί με υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές και στενότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης για να επιβιώσει και να ευημερήσει, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος οικονομικός αξιωματούχος της Ε.Ε.

“Χρειαζόμαστε μια αυθεντική κουλτούρα σταθερότητας και μια πολύ αναβαθμισμένη ικανότητα περιορισμού της διάχυσης”, δήλωσε στη διάρκεια μιας διάσκεψης ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε, Όλι Ρεν.

“Έτσι είναι, τουλάχιστον αν θέλουμε να αποφύγουμε μια διάλυση της ευρωζώνης και να κάνουμε αντιθέτως το ευρώ να επιτύχει”, πρόσθεσε.

Ο Ρεν προειδοποίησε όμως ότι, αν άρχιζε αμέσως μια συζήτηση για την έκδοση κοινών ομολόγων όλης της ευρωζώνης, των ευρωομολόγων, θα ήταν μια “ψευδής συζήτηση”. Κάλεσε τις χώρες να ευθυγραμμίσουν πρώτα περισσότερο τις δημοσιονομικές πολιτικές τους και να κινηθούν προς μια χρηματοπιστωτική ένωση.

“Δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας εστιάζοντας σε μια κοινή έκδοση δημοσίου χρέους χωρίς ταυτόχρονη χρηματοπιστωτική βιωσιμότητα ούτε θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα σταθερότητας στην ευρωζώνη χωρίς να μοιραστούμε σημαντικά το βάρος της προσαρμογής”, δήλωσε ο Ρεν σε μια έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

“Η επιβολή των στόχων αυτών δια της βίας είναι πράγματι μια ψευδής συζήτηση”, δήλωσε.         

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ