• "Η κρίση ευνοεί το γεν"

  6:25 πμ, Παρασκευή 25 Μάι 2012 6:25 πμ, Παρασκευή 25 Μάι 2012

  Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών εκτίμησε σήμερα ότι οι ανησυχίες σχετικά με την κρίση χρέους στην Ευρώπη αποτελούν την αιτία της ανόδου της ισοτιμίας του ιαπωνικού νομίσματος, του γεν, έναντι του ευρώ, αφού οι επενδυτές επιδιώκουν να αποφύγουν τους κινδύνους μετάδοσης των προβλημάτων της Ελλάδας σε άλλες χώρες της νομισματικής ένωσης.

  «Λόγω της αύξησης των φόβων στην Ευρώπη, το γεν τείνει να ανατιμηθεί ανοδικά, καθώς θεωρείται μια σίγουρη επένδυση», είπε ο Τζουν Αζούμι στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

  Ο ίδιος έκρινε ότι οι επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα θα είναι κρίσιμες για τις νομισματικές ισορροπίες. Σύμφωνα με τον Αζούμι, λίγοι επενδυτές θεωρούν σήμερα ασφαλή επενδυτικό προορισμό την Ευρώπη. «Αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης αποτελεί μια τροχοπέδη για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και έχει βλαπτικές συνέπειες για τις ιαπωνικές αγορές και για το γεν», υποστήριξε.

  Το ευρώ συνεχίζει να υποτιμάται τις τελευταίες ώρες σε σχέση με τα άλλα διεθνή νομίσματα αναφοράς, εξαιτίας των ανησυχιών λόγω των σεναρίων περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και του ενδεχομένου να επεκταθεί η κρίση σε άλλες χώρες οι οικονομίες των οποίων θεωρούνται εύθραυστες, όπως η Ισπανία.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα