Χωρίς προσωπικό ο νέος μηχανισμός

Τον προβληματισμό της αν ο νέος μόνιμος μηχανισμός στήριξης θα έχει αρκετό προσωπικό για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, εξέφρασε μια συμβουλευτική εταιρεία που έχει αναλάβει την αξιολόγηση της δομής του μηχανισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Όπως αναφέρει το Reuters, σε επιστολή της προς τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ στις 12 Μαίου, η  εταιρεία (A.T. Kearney) προειδοποιεί ότι το εγκεκριμένο προσωπικό των 75 ατόμων για το μηχανισμό μπορεί να αποδειχθεί “πολύ λιγό” εάν η κρίση χρέους συνεχιστεί για αρκετά χρόνια.

Όλα αυτά όπως, σημειώνει, λίγο πριν την έναρξη της λειτουργίας του, σε λιγότερο από 6 εβδομάδες κι ενώ, η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, κάτι που μπορεί να πυροδοτήσει τη μετάδοση του κινδύνου σε άλλα κράτη μέλη, πιέζοντας έτσι το μηχανισμό για άμεση λειτουργία.“Παρατηρούμε ότι το η τωρινή ομάδα του μηχανισμού, όπως έχει εγκριθεί μπορεί να αποδειχθεί πολύ μικρή για λειτουργήσει αποτελεσματικά έαν η σημερινή κρίση συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια”, αναφέρει η εταιρεία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ