• "Περιορίστε την οικονομική μόλυνση"

  1:20 πμ, Κυριακή 20 Μάι 2012 1:20 πμ, Κυριακή 20 Μάι 2012

  Οι ηγέτες της G8 τόνισαν στις συζητήσεις που είχαν σήμερα την ανάγκη οι ευρωπαϊκές χώρες να ελαχιστοποιήσουν τη "μόλυνσή" τους από την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη μέσω της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και της ανάπτυξης, δήλωσε υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

  Ο Μάικλ Φρόμαν, αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, είπε πως οι ηγέτες της G8 δεν είναι διαιρεμένοι ανάμεσα στη λιτότητα ή τις δημόσιες δαπάνες, λέγοντας πως σημείωσαν τη σημασία να εξισορροπηθούν τα δύο.

  "Ορισμένοι ηγέτες μίλησαν για ιδέες που μπορεί να επιδιώξουν στο πλαίσιο της δομικής μεταρρύθμισής τους και για άλλη ημερήσια διάταξη προσανατολισμένη στην ανάπτυξη", είπε ο Φρόμαν.

  Ένας άλλος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο Μπεν Ρόουντς, είπε πως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομάμα θα έχει διμερή συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Καμπ Ντέιβιντ μετά τη λήξη της συνόδου της G8 απόψε (απόγευμα Σαββάτου, τοπική ώρα) και προτού ο Ομπάμα ξεκινήσει για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.

  Ο Ομπάμα και η Μέρκελ είχαν επίσης ανεπίσημες συνομιλίες στο περιθώριο συνεδριών της G8 το απόγευμα της Παρασκευής καθώς και το Σάββατο, σήμερα, είπε ο Ρόουντς.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα