Θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ

Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, δήλωσε στην εφημερίδα «Oesterreich», ότι αν και  η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ «είναι θεωρητικά εφικτή, κάτι τέτοιο θα στοίχιζε πάρα πολύ». “Θέλω να αποφασίσουμε ένα αναπτυξιακό σύμφωνο για την Ευρώπη στην επόμενη σύνοδο”, τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος. Με επενδύσεις στην εκπαίδευση, την απασχόληση και τις υποδομές μέσω ομολογιακών δανείων για τη χρηματοδότηση έργων, ως το πρώτο βήμα για την έκδοση ευρωομολόγων. Στην ερώτηση, αν μπορεί να φανταστεί μια ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα, απάντησε:

«Δεν το επιθυμώ, αλλά θα προειδοποιήσω πως η έξοδος της Ελλάδας, θα στοιχίσει πολύ ακριβότερα από την τρέχουσα βοήθεια». Ταυτόχρονα, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, υποστηρίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν είναι “νομικά δυνατή”.

 “Η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από την Ευρωπαϊκή  Ένωση και κατόπιν να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Αθήνα δύναται να απαρνηθεί την ευρωπαϊκή βοήθεια. Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να προσαρμοστούν”, τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ