Στο στόχαστρο της τρόικας τα ακίνητα των ταμείων

Ασφυκτικές πιέσεις για τη μεταφορά της σημαντικής ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, το συνολικό ύψος της οποίας ανέρχεται σε τρέχουσες τιμές σε 1,4 δισ. ευρώ, στο νέο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων ασκούν στην κυβέρνηση οι δανειστές.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Realnews, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν για άλλη μια φορά τα κλειδιά 1.128 ακινήτων και τη διαχείριση οικοπέδων 643.380 τ.μ. για τα επόμενα… 99 χρόνια.

Αντί, δηλαδή, να αξιοποιηθούν και με τα έσοδα να καλυφθούν τα ελλείμματα τόσο στην ασφάλιση όσο και στην περίθαλψη, οι πόροι θα καταλήξουν στη «μαύρη» τρύπα του χρέους.

Το ζήτημα αναμένεται να έρθει εκ νέου στο προσκήνιο, καθώς για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης προβλέπονται ο ορισμός διοικητικού συμβουλίου και η λειτουργία του υπερταμείου τους πρώτους μήνες του 2017 με τη μεταφορά της δημόσιας περιουσίας.

Οι προθέσεις του κουαρτέτου ήταν ξεκάθαρες από την αρχή του έτους, όταν ζήτησε και πέτυχε να αποσυρθούν από το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου τα τέσσερα τελευταία άρθρα που αφορούσαν τη διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών οργανισμών, συνολικής αξίας σε τρέχουσες τιμές 20,721 δισ. ευρώ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παγώσει οποιαδήποτε προσπάθεια αξιοποίησης της τεράστιας προίκας των ταμείων, ενώ την ίδια στιγμή τέθηκε σε εφαρμογή άλλη μια μείωση στις συντάξεις.

 

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες και διαβάστε αναλυτικά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε επίσης:

Οι 15 ανατροπές «φωτιά» για εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους του 2017

Απόφαση σταθμός της Δικαιοσύνης: Παράνομη η μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων στις εισπρακτικές

Αμερικανός αναλυτής: Επικίνδυνη η στρατηγική Τσίπρα απέναντι στο ΔΝΤ – Εκτός αν θέλει εκλογές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ