Η Μέρκελ στον Τσίπρα: Μην κάνετε πράγματα χωρίς να ρωτάτε

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα είπε η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr.

Κυρίως όμως έχει σημασία το ύφος της Καγκελαρίου στις απαντήσεις που έδωσε στα θέματα που τέθηκαν στο τετ α τετ των δύο ηγετών.

Κατ’ αρχήν ξεκαθάρισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «χωρίς το ΔΝΤ δεν μπορεί να υπάρξει συνέχιση του ελληνικού προγράμματος».

Οι ίδιες πηγές της Καγκελαρίας αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ρώτησε την Γερμανίδα ομόλογό του «τι θα κάνετε όταν φύγει το ΔΝΤ;» και της ζήτησε: «… “σπρώξε” το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ποσοτική χαλάρωση».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ξεκαθάρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η ίδια δεν είναι υπουργός Οικονομικών, απαντώντας ουσιαστικά στα παράπονα του Αλέξη Τσίπρα.

«Να πάτε στους Θεσμούς, διότι εγώ δεν θα υποκαταστήσω τους υπουργούς Οικονομικών», είπε με αυστηρό ύφος η κ. Μέρκελ.

Η Καγκελάριος έκανε και μια παρατήρηση στον πρωθυπουργό, προειδοποιώντας να «μην κάνετε πράγματα χωρίς να ρωτάτε, που διαταράσσουν το αμοιβαίο κλίμα εμπιστοσύνης».

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε για τις παροχές που εξήγγειλε και απάντησε στις παρατηρήσεις της Μέρκελ λέγοντας: «δίνουμε επειδή έχουμε υπερ – έσοδα».

Σύμφωνα με πηγές της Καγκελαρίας η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε επίσης την δυσαρέσκειά της για το ότι στοχοποιείται ο Σόιμπλε και παραπονέθηκε για την στάση ορισμένων υπουργών. 

Πηγή: Real.gr 

 

Διαβάστε επίσης:

Αυξάνεται το ποσό της έκτακτης ενίσχυσης στους χαμηλοσυνταξιούχους

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ