Ο Σόιμπλε για την “10ετή λιτότητα” στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Μία καταρχήν πολιτική συμφωνία για την αξιολόγηση αλλά και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος επιδιώκει η κυβέρνηση στο σημερινό Eurogroup.Την ίδια ώρα ένα γερμανικό δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι ο Σόιμπλε θέλει η Ελλάδα να υποχρεωθεί σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα 10 χρόνια.

Το δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung, αναφέρει ότι ενώ η γερμανική κυβέρνηση πιέζει να παραταθεί για άλλα 10 χρόνια το πρωτογενές πλεόνασμα που συμφωνήθηκε μέχρι το 2018, η Γαλλία και η Ιταλία βλέπουν σε αυτό κίνδυνο για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας και αντ’ αυτού επιθυμούν την προώθηση συζητήσεων για την ελάφρυνση του χρέους.

«Θεωρώ ρεαλιστικό για την Ελλάδα ότι θα καταφέρουν κάποτε να γίνουν ανταγωνιστικοί όταν εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Περί αυτού μόνο πρόκειται και όχι για κάτι άλλο. Το θέμα είναι η Ελλάδα να έρθει σε θέση να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες της, να γίνει οικονομικά ανταγωνιστική, να ανακτήσει κάποτε την εμπιστοσύνη των αγορών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:

«Αυτό είναι για την Ελλάδα ένας μακρύς, δύσκολος δρόμος».

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA:

Δείτε επίσης: 

Αισιοδοξία Μοσκοβισί και Σαπέν για συμφωνία– Σκληρή στάση από τον Σόιμπλε – ΒΙΝΤΕΟ

Σκληρή στάση Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών – ΒΙΝΤΕΟ

Σέλινγκ: Τη διαγραφή του χρέους δεν θα την αποδεχθεί κανένας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ