“Αν φύγει η Ελλάδα απ’ το ευρώ…”

“H έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ θα αποτελούσε μια προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος με την δημιουργία ενός ακόμη μεγαλύτερου”, δήλωσε πριν από λίγο στο δελτίο ειδήσεων του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rai Uno ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο Ταγιάνι εξήγησε ότι “η ζημιά για την Ελλάδα θα ήταν τεράστια και θα υπήρχαν και σαφέστατες αρνητικές αντιδράσεις, για όλη την ευρωπαϊκή οικονομία”.

“Η έξοδος της Αθήνας από το κοινό νόμισμα θα έστελνε ένα κάκιστο μήνυμα στις αγορές” συνέχισε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής. “Πρέπει να κινηθούμε ώστε το μέλλον της Ελλάδας να παραμείνει εντός της Ευρώπης και του ευρώ, υποστηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη των χωρών μελών. Για το λόγο αυτό στις 16 του μηνός η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεδριάσει με θέμα συζήτησης την ανάπτυξη, με την οποία θα ασχοληθεί στις 23 Μαΐου και η έκτακτη Ευρωπαϊκή Σύνοδος”, πρόσθεσε ο Ταγιάνι.

Παράλληλα “θα ξεκινήσουν άμεσα ουσιαστικές παρεμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία, με αυξημένη ρευστότητα, θα βοηθήσει τις πιστώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”, σημείωσε ακόμα ο Ιταλός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ