Νέος γύρος συναντήσεων με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου

Με τα ζητήματα που αφορούν στο εργασιακό καθεστώς και τα δημοσιονομικά μεγέθη της οικονομίας, αλλά και θέματα του υπουργείου Παιδείας, αρχίζουν εκ νέου μετά το μεσημέρι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου.

Ειδικότερα, στις 13.00 θα υπάρξει η συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ενώ στις 15.30 θα ακολουθήσει η συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο για τα δημοσιονομικά μεγέθη 2017- 2018 και τον νέο προϋπολογισμό, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή. Το ραντεβού για τα θέματα της Παιδείας είναι προγραμματισμένο για τις 18.00.

Τις προηγούμενες τρεις ημέρες δεν υπήρξαν συναντήσεις, καθώς οι επικεφαλής των κλιμακίων συνέτασσαν ένα κείμενο συμφωνίας, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, επέδωσαν στην ελληνική πλευρά. Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) έως το Euro Working Group της 28ης Νοεμβρίου, η οποία θα επικυρωθεί από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και θα προχωρήσουν οι συζητήσεις για τη διευθέτηση του χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Θυσία στο ΔΝΤ οι κύριες συντάξεις

«Σπάνε» τα capital controls – Ανάσα στην αγορά

Νέα μέτρα και μνημόνιο με ΔΝΤ το «πακέτο» των δανειστών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ