ΔΝΤ: Το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να αλλάξει

  • επικοινωνία

21 Ιανουάριου 2021 | Εορτάζουν:
  • Αγνή
  • Ευγένιος
  • Ευγένης
  • Πάτροκλος
  • Μάξιμος
  • Μάξιμη
  • Νεόφυτος
  • Νεοφύτη
  • #Κορονοϊός
  • #Μπάιντεν

  • ΔΝΤ: Το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να αλλάξει

    6:16 μμ, Πέμπτη 27 Οκτ 2016 6:16 μμ, Πέμπτη 27 Οκτ 2016

    Οικονομία

    Ανοικτό άφησε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις το ενδεχόμενο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να λάβει την απόφαση του για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα της Ελλάδος μέσα στον Δεκέμβριο.

    Ο Τζέρι Ράις ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, συνέδεσε τον χρόνο λήψης της σχετικής απόφασης με την Έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού Δημοσίου Χρέους η οποία θα υποβληθεί τον Δεκέμβριο στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου μαζί με τα συμπεράσματα του πρόσφατου ελέγχου που διενήργησε το ΔΝΤ στο πλαίσιο του αρθ.4, τα οποία αφορούν τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους.

    «Υπό προϋποθέσεις είναι εφικτό η σχετική απόφαση να ληφθεί εντός του Δεκεμβρίου», επισήμανε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

    Όπως ανέφερε ο κ. Ράις τα στελέχη του Ταμείου που βρίσκονται στην Αθήνα, μετέχοντας στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, διεξάγουν παράλληλες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της χρηματοδοτικής συμμετοχής του Ταμείου.

    Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου προϋποθέτει είτε την μείωση του προωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ, είτε την υιοθέτηση ενός ακόμη πιο φιλόδοξου προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Όπως διευκρίνισε, το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν τεθεί στο παρόν πρόγραμμα του ΕSM δεν είναι συμβατοί με τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί. Επανέλαβε ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ προϋποθέτει ένα πρόγραμμα με ρεαλιστικούς στόχους, το οποίο θα συνοδεύεται από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και σημαντική ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους.

    Για το φάσμα των μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί το ΔΝΤ να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ο Τζέρι Ράις ανέφερε ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδος δεν είναι βιώσιμο καθώς το έλλειμμα του ετησίως αγγίζει το 11% του ΑΕΠ, έναντι 2,5% που είναι ο μέσος όρος στην Ε.Ε. Όπως υπογράμμισε αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Δείτε επίσης:

    Κατρούγκαλος για τη συνάντηση με την τρόικα: Δεν τέθηκε θέμα συντάξεων

    Έκκληση 38 Γερμανών Ευρωβουλευτών στον Μοσκοβισί για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

    Μακραίνει η λίστα των μέτρων που απαιτεί η τρόικα

    • ΔΝΤ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    • ΤΖΕΡΙ ΡΑΙΣ
    • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
    • ΡΑΙΣ
    • Share
    • Tweet
    • Share
    • Email
    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα
    • Την Τρίτη η καταβολή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης

      Την Τρίτη η καταβολή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγ...

    • Κατρούγκαλος: Δεν ξανανοίγουν φορολογικό και ασφαλιστικό – Τι είπε για το ΣτΕ

      Κατρούγκαλος: Δεν ξανανοίγουν φορολογικό και ασφαλιστικ...

    • Μακραίνει η λίστα των μέτρων που απαιτεί η τρόικα

      Μακραίνει η λίστα των μέτρων που απαιτεί η τρόικα

    • Οι 10 μεγάλες ανατροπές το 2017 για 2,76 εκατ. ασφαλισμένους και συνταξιούχους

      Οι 10 μεγάλες ανατροπές το 2017 για 2,76 εκατ. ασφαλισμ...

    • Μεγάλες επιβαρύνσεις σε εταίρους ΕΠΕ και μέλη ΔΣ ΑΕ με το νέο ασφαλιστικό

      Μεγάλες επιβαρύνσεις σε εταίρους ΕΠΕ και μέλη ΔΣ ΑΕ με ...

    • Ρήγας: Η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως

      Ρήγας: Η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως

    • Κίνδυνος νέων μειώσεων στις επικουρικές από το νέο έτος

      Κίνδυνος νέων μειώσεων στις επικουρικές από το νέο έτος...

    • Μεγάλο παζάρι για τα εργασιακά

      Μεγάλο παζάρι για τα εργασιακά

    • Πως να βγείτε στη σύνταξη πριν από τα 59

      Πως να βγείτε στη σύνταξη πριν από τα 59

×
  • το blog μου
  • πολιτική
  • οικονομία
  • διεθνή
  • κοινωνία
  • αθλητισμός
  • lifestyle
  • media
  • στήλες
  • ξεχωρίζουν
  • εκπομπές
  • Όροι Χρήσης
  • Επιστροφή στην κορυφή ▲
© 2021 enikos.gr
↑