Κατρούγκαλος: Δεν θα διαπραγματευτώ υποκατώτατο μισθό

Αισιοδοξία ότι «θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων», εκφράζει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι όλα τα ευρωπαϊκά όργανα που έχουν τοποθετηθεί μέχρι τώρα «βρίσκονται πολύ κοντά στις δικές μας θέσεις, για τον απλούστατο λόγο ότι οι δικές μας θέσεις είναι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».

Τονίζει ότι δεν πρόκειται να ξανανοίξει η συζήτηση για το ασφαλιστικό, «το ΔΝΤ είναι αλήθεια ζητά άλλα πράγματα», «αλλά αυτά τα πράγματα τα έχουμε λήξει με τους Ευρωπαίους, έχει λήξει αυτή η φάση της διαπραγμάτευσης, δεν επιστρέφουμε πίσω», επισημαίνει.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι δεν υπάρχουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, κάνοντας λόγο για «δηλητηριώδες κλίμα γενικευμένης παραπληροφόρησης». Και εξηγεί ότι υπήρχε μια αναπροσαρμογή στις επικουρικές τον Ιούλιο, «που δυστυχώς δεν μπόρεσε να γίνει σε ένα μήνα και σε κάθε ταμείο, η ίδια αναπροσαρμογή σε διαφορετική όμως κατηγορία συνταξιούχων, σε διαφορετικό πληθυσμό λαμβάνει χώρα». «Αυτό εκμεταλλεύονται όσοι θέλουν να συσκοτίσουν και να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου», σημειώνει.

Για τον υποκατώτατο μισθό αναφέρει ότι ήδη υπάρχει ένα θετικό κεκτημένο από αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ότι είναι αντίθετο στον ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη, «και επομένως ως θέμα που κείται εκτός της ευρωπαϊκής νομιμότητας θα επιμείνω στη διαπραγμάτευση της Κυριακής να τεθεί εκτός».

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι στην Ευρώπη υπάρχουν δυο μέτωπα, αυτοί που θέλουν να συνεχιστεί η πολιτική λιτότητας, με τα γνωστά διαλυτικά αποτελέσματα, και «το μέτωπο το δικό μας, όλων όσοι θέλουμε την κοινωνική Ευρώπη και προφανώς όσοι θέλουμε στην Ελλάδα να επιστρέψει η χώρα μας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα». Και επισημαίνει ότι «μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση είναι υπεσχημένο ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, και αυτό επιπλέον θα δώσει μια ώθηση στην οικονομία, όπως προβλέπουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί».

Διαβάστε επίσης:

Παρελθόν η ρύθμιση των 100 δόσεων

Στο τραπέζι ο ακατάσχετος και η φορολογία των «αδήλωτων»

Russia Today: Ομπάμα και Κλίντον παρενέβησαν για να υπογραφεί το μνημόνιο του 2015

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ