Σε εξέλιξη συνάντηση Τσακαλώτου – Χουλιαράκη με την τρόικα

Με αντικείμενο την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας συναντώνται αυτή την ώρα με τους εκπροσώπους των θεσμών ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν η εκτέλεση του τρέχοντος και το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, καθώς και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2017- 2020 με έμφαση στους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2019 και μετά.

Θα ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των θεσμών με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για τα ασφαλιστικά (κυρίως για το «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών), ακολούθως με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και εκπροσώπους της Τραπέζης της Ελλάδος για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, και τέλος με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.για την πάταξη της διαφθοράς και τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχωρούν αύριο από την Αθήνα και η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει κλείσει το σύνολο των ορόσημων της πρώτης αξιολόγησης, αλλά και να έχει προετοιμάσει σε βασικά σημεία της τη δεύτερη αξιολόγηση που θα ακολουθήσει από τα μέσα Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τα τέσσερα SOS στο νέο ασφαλιστικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Η τρόικα θέλει να ξεκινήσουν οι εκκαθαρίσεις «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων το Νοέμβριο

Τα 5 «ψαλίδια» του φθινοπώρου για 650.000 συνταξιούχους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ