Άλμα του τουρισμού τον Ιούλιο

Απογειώθηκαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις τον Ιούλιο κατά 9,1%, δημιουργώντας πλέον τις προϋποθέσεις για επίτευξη του στόχου για τον τουρισμό που είχε τεθεί για φέτος.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), παρατηρήθηκε ισχυρό κύμα κρατήσεων τελευταίως, με αποτέλεσμα οι αφίξεις από το εξωτερικό να φτάσουν τον Ιούλιο τα 3,3 εκατ. Στο επτάμηνο ξεπέρασαν τα 9,2 εκατ. σημειώνοντας ετήσια άνοδο 6,4%. Ο ΣΕΤΕ, σχολιάζοντας τα τελευταία ενθαρρυντικά στοιχεία, επεσήμανε ότι πλέον ο ετήσιος στόχος για αύξηση 6% το 2016 είναι ρεαλιστικός.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η αναφερόμενη αύξηση δεν θα αντικατοπτρίζει την εικόνα σε όλους τους προορισμούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο εσόδων για το κράτος, την απασχόληση και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών. Αναφορικά με την τουριστική επιχειρηματικότητα, ο ΣΕΤΕ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι με την ισχύουσα υπερφορολόγηση, η όποια άνοδος σε επίπεδο αφίξεων δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα των επιχειρήσεων, τα οποία ενδέχεται να παρουσιάσουν αρνητική εικόνα.

Για το επτάμηνο τις μεγαλύτερες αυξήσεις παρουσίασαν οι αφίξεις στα αεροδρόμια της Καλαμάτας σε ποσοστό 22,5%, του Ακτίου σε ποσοστό 18,7%, της Σαντορίνης σε ποσοστό 14,4% της Κέρκυρας σε ποσοστό 12,8% και του Ηρακλείου σε ποσοστό 12,2%.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε επίσης:

Mαζικά ραβασάκια από την εφορία για τακτοποίηση οφειλών

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ