Mάρδας: Ποτέ δεν συζητήθηκε η επιστροφή στη δραχμή – ΒΙΝΤΕΟ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας σχολίασε τις αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ για το Plan B και υποστήριξε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ότι “ποτέ δεν συζητήθηκε η επιστροφή στη δραχμή”. 

“Σε επίπεδο πανεπιστημιακών, ερευνητικών κέντρων τέτοιες προτάσεις ακούγονταν πολλές. Σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής τέτοιου είδους προτάσεις δεν ήρθαν ποτέ προς συζήτηση” τόνισε ο κ. Μάρδας. 

“Πολλές τέτοιες προτάσεις ακούγονταν σε επίπεδο ακαδημαϊκό, πανεπιστημιακό αλλά ουδέποτε τέθηκαν επί τάπητος σε κυβερνητικό επίπεδο. Δεν είναι δυνατόν να συζητηθεί κάτι τέτοιο στο κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και να μην διαρρεύσει. Είχατε ακούσει εσείς ποτέ τέτοιο πράγμα;”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Για τον Τζέιμς Γκάμπρεϊθ, ο Δημήτρης Μάδρας είπε πως “δεν λέει ψέματα” για τις μελέτες του, αλλά δεν πήρε εντολή από κανέναν για να εκπονήσει τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε «επίπεδο εργαστηρίου». “Δεν χρειάζεται να πάρει εντολή και από κανέναν, μπορεί να το κάνει και από μόνος του”, πρόσθεσε, σχολιάζοντας τις κινήσεις του συμβούλου του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. 

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Δείτε επίσης:

Μάρδας: Κάποια ώρα θα πρέπει να χωρίσουν οι μύθοι από την πραγματικότητα…

ΝΔ: Το “plan X” εκπονήθηκε με εντολή του Τσίπρα

Βαρουφάκης και Γκάλμπρεϊθ σηκώνουν το γάντι για το «plan Χ»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ