Πιτσιλής: Προστασία στον φορολογούμενο που “ματώνει” για να πληρώνει στην ώρα του

«Πρέπει να προστατεύσουμε τον φορολογούμενο που “ματώνει” για να πληρώσει στην ώρα του» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Ο κ. Πιτσιλής επισήμανε συνεχίζοντας, πως χαίρεται που έχει «σύμμαχο τον ΣΕΒ στο θέμα της φοροκλοπής».

«Τα έσοδα πήγαν καλά τον Μάιο. Δεν εφησυχάζουμε όμως» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι:

«Τον Οκτώβριο μειώθηκαν δραστικά τα πρόστιμα. Ο κατά σύστημα παραβάτης δεν πτοείται από τα πρόστιμα. Όταν ο ελεγκτής μπαίνει σε μια καφετέρια και βλέπει είσπραξη 1.000 ευρώ δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης της καφετέριας να δηλώνει μόλις 200 ευρώ. Θα πραγματοποιηθεί τακτικός έλεγχος που θα περιλαμβάνει μέχρι και άνοιγμα λογαριασμών. Επίσης θα έχουμε ανάκληση λειτουργίας σε περίπτωση παρεμπόδισης ελέγχου. Με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσουμε τον υγιή ανταγωνισμό και θα προστατεύσουμε τον επιχειρηματία που ‘ιδρώνει’ για να πληρώνει… Ωστόσο θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στους παραβάτες επιχειρηματίες ώστε να συμμορφωθούν» ανέφερε ο κ. Πιτσιλής και συμπλήρωσε: «Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι υπόθεση όλων μας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ