Βγενόπουλος: Άνθρακες ο θησαυρός

Για σκέλος της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής των κυπριακών αρχών, κατέθεσε σήμερα ενώπιον της 10ης ειδικής ανακρίτριας ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος.

Ο κ. Βγενόπουλος υπέβαλε έγγραφη ανωμοτί κατάθεση στη δικαστική λειτουργό για ενημερωτικά δελτία ελληνικών ομολόγων που κατά τις κυπριακές αρχές δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και αποχώρησε. Σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το ανακριτικό γραφείο ανέφερε ότι η υπόθεση έχει κριθεί ήδη από την ελληνική Δικαιοσύνη, επαναλαμβάνοντας: “άνθρακες ο θησαυρός”.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας είπε: “Σε αντίθεση με όσα είχαν γραφτεί σε μερίδα Τύπου κλήθηκα να δώσω μια κατάθεση, όχι για καμιά σοβαρή υπόθεση, αλλά για το περιεχόμενο ενημερωτικών δελτίων της Λαϊκής Τράπεζας -συνδυασμό στοιχείων σε ενημερωτικά στοιχεία- του 2009 και του 2010. Η υπόθεση αυτή έχει ήδη κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και υπάρχει δεδικασμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για μια ακόμα φορά “άνθρακες ο θησαυρός”. Έχουμε ζητήσει υποθέσεις που είναι αρμοδιότητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, να κριθούν εδώ. Μας φαίνεται πολύ περίεργο ότι η Κύπρος θέλει να κάνει τις δικές της διαδικασίες αλλά συμπτωματικά πληροφορήθηκα ότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί στην Ελλάδα”.

 

Διαβάστε επίσης

Η απάντηση του Βγενόπουλου σε δημοσιεύματα περί φοροδιαφυγής

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ