-
«Μάχη» για 13ο και 14ο μισθό και ομαδικές απολύσεις
9:42 πμ, Τρίτη 21 Ιουν 2016 9:42 πμ, Τρίτη 21 Ιουν 2016Οικονομία
Σειρά συναντήσεων θα έχει η διεθνής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και με τους εργοδοτικούς φορείς.
Στις συναντήσεις της Επιτροπής, η οποία έχει συσταθεί από κοινού από την τρόικα και το υπουργείο Εργασίας, θα συζητηθούν ο κατώτατος μισθός, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το θέμα των ομαδικών απολύσεων για το οποίο η κυβέρνηση έχει θέσει «κόκκινες γραμμές». Η ελληνική πλευρά, επίσης, απορρίπτει ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, στον ιδιωτικό τομέα, θέμα για το οποίο φέρεται να επιμένει το ΔΝΤ.
Η επιτροπή θα εκδώσει πόρισμα, το οποίο θα παραδώσει το πιθανότερο μέσα στον Σεπτέμβρη, όπου θα περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα θα ευθυγραμμιστεί με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
3.737 οκτάμηνες συμβάσεις για ανέργους σε 17 δήμους
Ποιους «καίει» ο νέος ΕΝΦΙΑ
Οι εννέα αλλαγές - σοκ στα εργασιακά
σχολίασε κι εσύσχετικά άρθρα