Φέσσας: Όχι άλλες μειώσεις μισθών

Στις ανατροπές που έρχονται στα εργασιακά και το ενδεχόμενο κατάργησης ή αλλαγής του τρόπου καταβολής του 13ου και 14ου μισθού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Η γενική μας συνέλευση είναι στις 21 Ιουνίου, πριν από τρεις εβδομάδες περίπου υπήρξε μία συνέντευξη Τύπου στην οποία είχα μιλήσει και είπα ότι σημασία έχουν οι συνολικές αμοιβές των εργαζομένων και όχι ο τρόπος που καταβάλλονται» είπε ο κ. Φέσσας και πρόσθεσε «ουδέποτε ετέθη ο 13ος και ο 14ος μισθός».

Ερωτηθείς για την κατανομή των δώρων, 13ου  και 14ου μισθού στους άλλους 12 απάντησε: «Δεν θέσαμε ποτέ τέτοιο θέμα, το πώς κατανέμονται οι μισθοί είναι ένα δευτερεύον ζήτημα, το πώς φορολογούνται οι μισθοί είναι το θέμα που θέτουμε συνεχώς» και πρόσθεσε ότι «αν αυτό δώσει έδαφος σε οποιοδήποτε καλόπιστο ή κακόπιστο να πει ότι έτσι τίθεται θέμα μείωσης των αμοιβών είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι».

Σχετικά με το θέμα της απελευθέρωσης των απολύσεων ο κ. Φέσσας δήλωσε ότι «δεν χρειάζεται περαιτέρω απελευθέρωση των απολύσεων».

Ερωτηθείς για το πότε θα επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη απάντησε «νομίζω από το τέλος του 2016 και μετά θα αρχίσουν τα πρώτα ψήγματα μίας ανάπτυξης, αλλά αυτό προϋποθέτει εφαρμογή των μέτρων πιστά και με συνέπεια».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Δείτε επίσης:

Ψαλίδι έως και 40% στα μερίσματα του Δημοσίου – Τι προβλέπει η εγκύκλιος

Πιο φθηνές οι συμβολαιογραφικές πράξεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ