Κατρούγκαλος: Έτσι θα επιστραφεί το ΕΚΑΣ

Στον τρόπο με τον οποίο θα λυθεί το θέμα με το ΕΚΑΣ ώστε να μην το επιστρέψουν οι συνταξιούχοι αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3.

«Αυτό που είπαμε είναι ότι με έναν πολύ απλό λογιστικό τρόπο, ναι μεν θα φανεί ότι το σύνολο του ΕΚΑΣ θα αφαιρεθεί από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, ένα ισοδύναμο όμως ad hoc επίδομα που δεν θα χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας αλλά από τα χρήματα που εξοικονομήσαμε από το πλεόνασμα θα δοθεί στους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ ώστε λογιστικά να φαίνεται ότι τους πήραμε και τους δώσαμε, στην πραγματικότητα όμως στην τσέπη τους να μην δουν καμία διαφορά» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ερωτηθείς εάν συμφωνούν με αυτό οι δανειστές ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε: «εμείς τη μνημονιακή υποχρέωση θα την τηρήσουμε κατά γράμμα, να αφαιρέσουμε δηλαδή από τον προϋπολογισμό τα χρήματα του ΕΚΑΣ, από εκεί και πέρα έχουμε την απόλυτη ελευθερία επιλογής, για το τι θα κάνουμε το πλεόνασμα και θα το κάνουμε έτσι»

«Η συζήτηση σε ότι μας αφορά έχει κλείσει» είπε ο κ. Κατρούγκαλος τονίζοντας ότι το μέτρο είναι εκτός των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Τα ταμεία φεύγουν, οι ασφαλιστικές έρχονται!

Χρυσόγονος: Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ