Αισιόδοξος για συμφωνία δήλωσε ο Σόιμπλε – ΒΙΝΤΕΟ

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα, έχουμε δουλειά μπροστά μας» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Τις τελευταίες ημέρες κάναμε προόδους, ελέγξαμε το πρόγραμμα στην Ελλάδα και πρέπει να δούμε με ακρίβεια  τι έχει δεχτεί το κοινοβούλιο. Τα κείμενα είναι στα ελληνικά και θα πρέπει να τα ελέγξουμε αλλά υπό την προϋπόθεση ότι έχουν πάει όλα καλά θα πρέπει να συζητήσουμε και με το ΔΝΤ. Σήμερα πιστεύω ότι θα καταλήξουμε στα σημαντικά θέματα»

«Δεν έχουμε καμία αντιδικία με το ΔΝΤ, συζητάμε ποιος είναι ο σωστός δρόμος, τι πρέπει να αποδώσει η Ελλάδα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα και πως θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα σε αυτόν το δρόμο. Δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ. Μετά την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, το ΔΝΤ θα μπει στην χρηματοδότηση του προγράμματος και εμμένουμε σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει»

«Τους τελευταίους 12 μήνες, η Ελλάδα έχει καταλάβει ότι οι λάθος ανακοινώσεις και η δημοσιότητα δεν βοηθάει. Εμείς έχουμε αποδείξει την αλληλεγγύη μας προς τη χώρα» ανέφερε.

«Το θέμα της διευκόλυνσης του χρέους είναι ένα θέμα που επανέρχεται. Για τα επόμενα 10 χρόνια η Ελλάδα δεν θα πληρώσει ούτε δάνεια ούτε τόκους. Αν η εξέλιξη στην Ελλάδα δεν είναι εκείνη που πρέπει τότε θα πρέπει η Ελλάδα να πάρει και πρόσθετα μέτρα. Αν σε μερικά χρόνια δεν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους θα πούμε αυτό που είπαμε και το 2012, δηλαδή να ληφθούν και νέα μέτρα» πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Οι αποφάσεις του 2016 θα ληφθούν το 2016 και οι αποφάσεις του 2018 το 2018», ξεκαθάρισε. Όπως είπε τότε τις αποφάσεις θα τις πάρουν αυτοί που θα επιλέξει ο γερμανικός λαός.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ

 

Δείτε επίσης:

Μοσκοβισί: Ελπίζω σήμερα να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα

Σαπέν: Στόχος να φτάσουμε σε συμφωνία

Ο Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ: Είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ