Πρόεδρος ΣΕΒ: Με το Eurogroup θα κλείσει ένα βασικό παράθυρο ανασφάλειας και αβεβαιότητας

Στο διήμερο βιομηχανικό συνέδριο που διοργανώνει σήμερα και αύριο ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με τίτλο: «Η Ελλάδα πέρα από την Κρίση. Ισχυρή Βιομηχανία για Καινοτομία, Ανάπτυξη και Δουλειές», αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα αν παραμένει αισιόδοξος να επιβεβαιωθεί ο τίτλος του συνεδρίου μετά το νέο πακέτο μέτρων που ψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής ο κ. Φέσσας είπε: «Η αισιοδοξία δίνει και την απαραίτητη ώθηση στη ζωή για να κάνουμε πράγματα, οπότε είμαστε συνεχώς αισιόδοξοι και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε ο τίτλος του συνεδρίου να δικαιωθεί».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι χθες, και ελπίζω και αύριο με το Eurogroup, θα κλείσει ένα βασικό παράθυρο ανασφάλειας και αβεβαιότητας που υπήρξε στη χώρα γιατί, ας μην γελιόμαστε, υπήρχε πάντοτε μία αμφισβήτηση κατά πόσο η χώρα θα μπορούσε ισότιμα να μετέχει στο ευρώ. Οπότε με αυτό το κλείσιμο της αξιολόγησης, που ελπίζω θα επικυρωθεί αύριο από το Eurogroup, τουλάχιστον η βασική προϋπόθεση σταθερότητας και της εξασφάλισης του ενιαίου νομίσματος είναι βασική στη μετέπειτα οικονομική εξέλιξη».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

Διαβάστε επίσης:

Πότε και πώς κόβεται το ΕΚΑΣ – Πάνω από 70 εκατ. ευρώ το «κόστος» για την κυβέρνηση

Μοσκοβισί: Ελπίζω σε μία συμφωνία στο Eurogroup

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ