Τσακαλώτος: Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος – ΒΙΝΤΕΟ

«Εγώ δεν θέλω να πω ποια θα είναι η λύση στο Eurogroup στις 24 Μαΐου. Θα τη δούμε και θα την αξιολογήσουμε όλοι μαζί. Θα δούμε πόση ικανοποιητική είναι. Δεν θα σας πω τι θα γίνει, αν και είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Μπορώ να σας πω όμως πως ότι πάρουμε και στο βραχυπρόθεσμο και στο μεσοπρόθεσμο και στο μακροπρόθεσμο θα είναι με ορισμούς. Θα είναι με αντικειμενικότητα.  Δεν θα υπάρχει διάταξη η οποία θα λέει “θα δώσουμε κάτι στους Ελληνες εάν χρειαστεί”».

«Μερικά μέτρα είναι δίκαια, μερικά είναι πιο ταξικά. Προσπαθήσαμε μέσα σε αυτά τα μέτρα να κρατήσουμε κάποιες ισορροπίες για να μειώσουμε τις επιπτώσεις στους πιο φτωχούς», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι με τον κόφτη εξασφαλίστηκε ότι δεν θα παρθούν επιπλέον μέτρα ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση λέγοντας ότι τα προηγούμενα προγράμματα είχαν στόχους για πλεονάσματα έως 4,5% του ΑΕΠ που θα οδηγούσαν στην ανάγκη για πρόσθετα μέτρα.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο Ταμείο, επισήμανε ότι πουθενά «δεν λέει ότι τα πάντα μεταφέρονται στο Ταμείο, ούτε ότι θα πουληθεί η Ακρόπολη. Όπως είπε μερικά από τα ακίνητα της ΕΤΑΔ θα επιστρέψουν».

«Δεν μας άρεσε το Ταμείο αλλά προσπαθήσαμε πέρσι με τον Αλέξη Τσίπρα να το κάνουμε ευκαιρία. Θα αξιοποιηθεί η περιουσία του ελληνικού λαού και το μισό των εσόδων του να πάει για την ανάπτυξη» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος και συμπλήρωσε: «Εμείς δεσμεύουμε τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, σε μια αλλαγή σελίδας και αυτό περνά και μέσα από την αξιοποίηση της περιουσίας μέσω του Ταμείου».

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης:

Παπαρήγα: Αφήστε τις εφηβικές ονειρώξεις ότι έρχεται η ανάπτυξη

 

Τετ α τετ Τσακαλώτου-Βορίδη στη Βουλή – ΦΩΤΟ

Κόντρα Πολάκη – Βορίδη στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ