ΝΥΤ: Καμία απάντηση για το χρέος στο Eurogroup της 24ης Μαΐου

Απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο συμφωνίας σε ότι αφορά στο ελληνικό χρέος στο επερχόμενο Eurogroup παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του στους New York Times ο αναπληρωτής διευθυντής έρευνας της Teneo Intelligence, που συνιστά εταιρεία ανάλυσης πολιτικού ρίσκου, Κάρστεν Νίκελ.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ένα ακόμη ανακάτεμα από τους δανειστές και αυτό σημαίνει ότι ο μελλοντικός ρόλος του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και το σχετικό ερώτημα της ελάφρυνσης χρέους δεν πρόκειται να απαντηθούν σύντομα. Και σίγουρα όχι την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε σχετικά με το Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Και αυτά τη στιγμή που ο Μουιτάμπα Ράχμαν της Eurasia Group έκανε λόγο στην ίδια εφημερίδα για δυσπιστία των Ευρωπαίων απέναντι στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, που είναι και η ρίζα της διάστασης απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών.

«Υπάρχει μία πολύ ισχυρή πεποίθηση στην Ευρώπη ότι το ΔΝΤ ουσιαστικά μαγειρεύει τα νούμερα, όντως υπερβολικά απαισιόδοξο για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, έτσι ώστε να υποχρεώσει τη βόρεια Ευρώπη να δώσει πιο γενναιόδωρη ελάφρυνση χρέους», δήλωσε

ΠΗΓΗ: NYT

Διαβάστε επίσης:

Η ατζέντα του Eurogroup για την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία στις 24 Μαΐου

“Δύσκολη αλλά όχι ανέφικτη η συμφωνία στο Eurogroup”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ