Παππάς: Η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι δεδομένη

Ουάσιγκτον, του Θανάση Κ. Τσίτσα

 

Δεδομένη θεωρεί την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, την ώρα που ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης σε συναντήσεις που είχαν μαζί του στην αμερικανική πρωτεύουσα του μετέφεραν το μήνυμα ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση και να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα.

Ο υπουργός Επικρατείας στο πλαίσιο της πενταήμερης επίσκεψης του στις ΗΠΑ μίλησε στο European Instute στην Ουάσιγκτον με θέμα «Ελλάδα: Αλλάζοντας Σελίδα».

Στην τοποθέτηση του για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις εμφανίστηκε μεταξύ άλλων να αποδέχεται -με διπλωματικό τρόπο- την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα: “H παρουσία του ΔΝΤ είναι δεδομένη.

Ήταν μέρος της συμφωνίας και η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί, το ζήτημα είναι με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτό» είπε ο κ. Παππάς ο οποίος αναφερόμενος στο τρίτο μνημόνιο υποστήριξε ότι “για πρώτη φορά έχουμε ένα πρόγραμμα πού φαίνεται αποδοτικό.

Η Ελλάδα έχει εν μέρει την ιδιοκτησία του προγράμματος. Η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος σε λογικά και ρεαλιστικά επίπεδα”.

Ο υπουργός Επικρατείας είχε χθες σειρά συναντήσεων με ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους, ανάμεσα τους ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, η υφυπουργός Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ και ο σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα για θέματα Ευρώπης, Τσάρλι Κάπτσεν.

Κοινός τόπος των τριών Αμερικανών αξιωματούχων είναι ότι θα πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, από την αμερικανική πλευρά τονίστηκε η σημασία που έχει η πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα για την ευρύτερη περιοχή, δεδομένου του κεντρικού ρόλου της χώρας μας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ε.Ε, αλλά και της ενεργούς της συμβολής στη διασφάλιση της περιφερειακής ειρήνης, της σταθερότητας και της ενεργειακής συνεργασίας.

Ο κ.Παππάς θα συναντηθεί σήμερα στην Ουάσιγκτον με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για τις διεθνείς σχέσεις, Νέιθαν Σιτς και θα δώσει συνεντεύξεις σε αμερικανικά μέσα.

Αργότερα, θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με επενδυτικά funds, ενώ την προσεχή Δευτέρα θα επισκεφθεί την έδρα του ΟΗΕ για επαφές για το προσφυγικό ζήτημα.

 

Πηγή real.gr

Διαβάστε επίσης:

Παππάς: Η Ελλάδα, πλέον, αποτελεί ένα μακροπρόθεσμα σταθερό περιβάλλον για ανάπτυξη

Παππάς: Η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα και επιτυγχάνει τους στόχους της

Παππάς: Η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε αξιόπιστο εταίρο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ