Η απάντηση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου στις δηλώσεις Κατρούγκαλου «στον ενικό»

«Παραλήρημα αλαζονείας και αμετροέπειας» καταλογίζει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, με αφορμή τα όσα δήλωσε χθες «στον ενικό».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόλλιας αναφέρει σε σχετική δήλωσή του:

«Με έκπληξή μου, παρακολούθησα τον υπουργό Εργασίας, στην εκπομπή ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ, του τηλεοπτικού σταθμού STAR, σε ένα παραλήρημα αλαζονείας και αμετροέπειας, να επιτίθεται κατά του προσώπου μου και του θεσμού του Οικονομικού Επιμελητηρίου, κάνοντας λόγο για αναξιόπιστα στοιχεία, αναφορικά με αυτά, που δημοσιοποιήσαμε, για την επιβάρυνση των ελευθέρων επαγγελματιών από τον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Πρώτον, τα στοιχεία, που δώσαμε, βασίζονται σε απόλυτα αντικειμενικά αριθμητικά δεδομένα, όπως είναι οι συντελεστές ασφαλιστικών εισφορών και φορολογίας εισοδήματος, προήλθαν μετά από ενδελεχή επεξεργασία από τον Φορέα μας και δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως, ειδικά από ανθρώπους που έχουν παντελή άγνοια αυτών που νομοθετούν.

Δεύτερον, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος αποτελεί θεσμοθετημένο οικονομικό σύμβουλο της εκάστοτε κυβέρνησης, και ως τέτοιο λειτουργεί διαχρονικά.

Τρίτον, να ενημερώσω τον κ. Υπουργό ότι οι συνάδελφοί μου οικονομολόγοι με εξέλεξαν Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, θέση αιρετή η οποία προκύπτει μέσα από την απόλυτα δημοκρατική διαδικασία των εκλογών.

Τέλος, κ. Υπουργέ, δεν δέχομαι υποδείξεις περί κομματικής ιδιότητας από γυρολόγους κομμάτων που άλλαξαν δύο και τρία κόμματα μέχρι να βρούνε υπουργική καρέκλα.

Ζητώ από τον κύριο Κατρούγκαλο να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς, που είναι το λιγότερο προσβλητικοί απέναντι στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το αξίωμα του Προέδρου και το πρόσωπό μου».

Διαβάστε επίσης:

Ο Κατρούγκαλος “στον ενικό”: Έτσι θα λειτουργεί ο “κόφτης” – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα Κατρούγκαλου – Κουμουτσάκου “στον ενικό” για το Eurogroup – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ