Πιτέλα: Θα αντιταχθούμε στην απόπειρα του ΔΝΤ για προληπτικά μέτρα λιτότητας

«Η ευρωομάδα μας θα αντιταχθεί στην απόπειρα του ΔΝΤ και κάποιων συντηρητικών πρωταγωνιστών να ζητήσουν προληπτικά μέτρα λιτότητας για την Ελλάδα» δήλωσε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, ενόψει της συζήτησης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με θέμα τις «διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις για την πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα».

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εν μέσω της προσφυγικής κρίσης – όταν η ζώνη Σένγκεν και η ΕΕ βρίσκονται αντιμέτωπες με την χειρότερη κρίση από τη δημιουργία τους – οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του προγράμματος συνδρομής θα μείνουν ανολοκλήρωτες. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή αξιολόγηση» ανέφερε.

«Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ σοβαρή για να επιτρέψουμε να επαναληφθεί το δράμα του περασμένου χρόνου, περί Grexit. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε ενάμιση μήνα θα έχουμε ένα κρίσιμο δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Eurostat αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει καλύτερα από τα προσδοκώμενα σε δημοσιονομικούς όρους και το μόνο πρόβλημα είναι με το ΔΝΤ και ζητάω από αυτό να ενεργήσει με υπευθυνότητα».

«Η ευρωομάδα μας θα αντιταχθεί στην απόπειρα του ΔΝΤ και κάποιων συντηρητικών πρωταγωνιστών να ζητήσουν προληπτικά μέτρα λιτότητας για την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι προληπτική λιτότητα. Αυτό είναι ο θάνατος μίας χώρας. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον ελληνικό λαό για τις αξιοσημείωτες προσπάθειές του» πρόσθεσε ο κ. Πιτέλα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Πιτέλα: ΔΝΤ και γερμανικοί «καρχαρίες» καταδικάζουν την Ελλάδα σε θάνατο

Ο Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ: Δεν νιώθω ότι ξαναζώ τον περσινό μαραθώνιο για την Ελλάδα…

Κατηγορηματικός ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι στο τραπέζι

Χαμογελαστός ο Τσακαλώτος με τον Ντάισελμπλουμ και τον Μοσκοβισί – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ