Κομισιόν: Οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις είναι ένα βασικό βήμα προς τα εμπρός

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρκι Κατάινεν δήλωσε ότι το πακέτο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup μάλλον δεν θα αποδεσμεύσουν αμέσως την οικονομική βοήθεια.

Μιλώντας στο φινλανδικό δίκτυο YLE, τόνισε ότι ενδεχομένως να υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις για την ελάφρυνση χρέους πριν την αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας των 5 δισεκ. ευρώ.

Χθες, η ελληνική Βουλή ψήφισε το φορολογικό-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση ευελπιστεί να πείσει τους επίσημους πιστωτές της χώρας να αποδεσμεύσουν την οικονομική βοήθεια προς την Αθήνα, επισημαίνει το Reuters.

«Οι χθεσινοβραδινές αποφάσεις είναι ένα βασικό βήμα προς τα εμπρός. Δεν έχω τις τελευταίες πληροφορίες, εάν λείπει ακόμα κάτι, αλλά ως σημείο έναρξης, η Ελλάδα έκανε αυτό που αναμενόταν», δήλωσε ο Κατάινεν.

«Ενδέχεται οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup να αποφασίσουν κάποια στιγμή να παρατείνουν τις ωριμάνσεις των δανείων και ίσως επίσης να μειώσουν τα επιτόκια», ανέφερε ο Κατάινεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

DW: Σόιμπλε… σχεδόν μόνος εναντίον όλων

Grexit ζητούν οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι

Bloomberg: “Αγκάθι” για την ΕΕ το ελληνικό χρέος των 321 δισ. ευρώ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ