Ο Κορκίδης για το ασφαλιστικό: Κρίμα για την ελληνική οικονομία

Η ψήφιση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού και φορολογικού νομοσχεδίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλη Κορκίδη, θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για την οικονομία.

«Οι τρέχουσες και οι επιπλέον υποχρεώσεις δεν θα μπορούν να πληρωθούν ούτε από τους συνεπείς φορολογούμενους, ούτε από τις υγιείς επιχειρήσεις κι αυτό, χωρίς να γνωρίζουμε εάν τελικά θα κλείσει άμεσα ή με δόσεις η απόλυτη προτεραιότητα και εκκρεμότητα της αξιολόγησης», αναφέρει σε δήλωσή του.

«Κρίμα για την ελληνική οικονομία που οι κοινωνικοί εταίροι δεν εισακουστήκαμε ούτε τον Ιανουάριο, ούτε τώρα. Κρίμα που άλλη μια ευκαιρία για πραγματικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, πήγε χαμένη. Κρίμα που πίσω από το κακό ασφαλιστικό, κρύβεται ένα χειρότερο φορολογικό. Κρίμα που ένας ακόμα εξοντωτικός νόμος και μάλιστα με μπαράζ τροπολογιών, ψηφίστηκε σε βάρος της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων της αγοράς. Κρίμα που τα αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα κατέληξαν σε μία ακόμα αχρείαστη φοροεπιδρομή», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Σύμφωνα με το νέο νόμο, έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες καλούμαστε να καταβάλλουμε άνω του 65% των εσόδων μας σε κάθε είδους υπερβολικές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις και μάλιστα για ποσά, που δεν θα υπάρχουν στην αγορά, δεν θα έχουν εισπραχθεί από τις επιχειρήσεις και που ουσιαστικά θα εκμηδενίσουν το καθαρό μας εισόδημα…Με την απειλή λοιπόν να μην κλείσει η αξιολόγηση και με την αγωνία των προληπτικών μέτρων, η ψήφιση του νόμου, μπορεί να λυτρώνει προσωρινά την Κυβέρνηση, αλλά φοβάμαι πως τα αρνητικά αποτελέσματα, σύντομα θα την αγχώσουν ξανά, αφού οι τρέχουσες και οι επιπλέον υποχρεώσεις δεν θα μπορούν να πληρωθούν ούτε από τους συνεπείς φορολογούμενους, ούτε από τις υγιείς επιχειρήσεις. Ο νόμος, που ψηφίστηκε από τη κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, επιβάλλει ένα διπλό λογαριασμό, με πρόσθετα φορολογικά μέτρα και νέες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, χωρίς μάλιστα να γνωρίζουμε εάν τελικά επαρκεί για να κλείσει άμεσα ή με δόσεις, η απόλυτη προτεραιότητα και εκκρεμότητα της αξιολόγησης».

«Η ΕΣΕΕ, τέλος, επισημαίνει ότι τα πολιτικά λάθη δεν διορθώνονται με οικονομικά λάθη. Οι Έλληνες έμποροι δεν θα κάνουμε το χατίρι κανενός να παραδοθούμε σε ένα ακόμα αντισυνταγματικό νόμο. Δεν θα κλείσουμε τα μαγαζιά μας, δεν θα γίνουμε επιχειρηματικοί μετανάστες, αλλά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε τα εναντίων μας μέτρα, με “αντίμετρα” για την επιβίωση μας…».

Δείτε επίσης:

Καταιγίδα αυξήσεων σε ΦΠΑ, καύσιμα, τσιγάρα, διαδίκτυο

Αυτοί είναι οι τελικοί φόροι για μισθωτούς – συνταξιούχους – ΦΩΤΟ

Eurogroup: Στο επίκεντρο εφεδρικός μηχανισμός και χρέος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ