Τσακαλώτος: Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο – ΒΙΝΤΕΟ

Την άποψη ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν πειστεί πως όλα αυτά που υποσχέθηκε η κυβέρνηση τα έχει κάνει, εξέφρασε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι τόσο οι αριθμοί της κυβέρνησης όσο και οι αριθμοί της Eurostat αποδεικνύουν ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. «Όταν τελειώσει η αξιολόγηση θα μπορέσουμε να ξεδιπλώσουμε το παράλληλο μας πρόγραμμα, που θα δώσει τελικά κάτι διαφορετικό για την Υγεία, για την Παιδεία, για το κοινωνικό κράτος και για την κοινωνία» ανέφερε ο  υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας την διαπραγμάτευση.

Στη συνέχεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόνισε ότι «όσοι έχουν δύο παιδιά θα έχουν μείωση φόρου για εισοδήματα ως 60.000 ευρώ» και αναφερόμενος στους μικροεπιχειρηματίες σημείωσε: «δεν μπορούσαμε να τους δώσουμε το αφορολόγητο, αλλά αυτό που καταφέραμε είναι να μειώσουμε την κλίμακα από το 26% στο 22%».

Τέλος ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε: « ο λόγος μας είναι συμβόλαιο. Αυτά που είπαμε τα κάναμε» ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είπε: « Διαπραγματευτήκαμε σκληρά για τον φόρο εισοδήματος και για το ασφαλιστικό. Κανένας δεν πιστεύει ότι εσείς θα είχατε προστατέψει τη βασική σύνταξη. Κανένας δεν πιστεύει ότι εσείς δεν θα είχατε κάνει τίποτα που θα χτυπούσε τους αγρότες. Όλοι θυμούνται ότι στο δημοψήφισμα που ήταν για την λύση του Γιούνκερ είπατε να ψηφίσουμε “ναι”. Δεν το ξεχνάει ο ελληνικός λαός, ότι όλα αυτά που τώρα πολεμάτε, είπατε στον ελληνικό λαό εμείς τα δεχόμαστε». 

 

Δείτε το βίντεο

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Λοβέρδος προς τον Τσακαλώτο: Άντε γεια… – BINTEO

 Τσακαλώτος: Ευχαριστώ τον Σόιμπλε και τον Τόμσεν που με… προστατεύουν από τον Λοβέρδο και τον Βρούτση – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ