Εμπλοκή με τις επικουρικές

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

Σε πολιτικό θέμα ανάγεται το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων. Για άλλη μια φορά μετά από μαραθώνιο διαπραγματεύσεων, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο η συζήτηση όσον αφορά την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τη μείωση των επικουρικών συντάξεων. 

“Παραμένει η διαφορά, δεν δέχονται την αύξηση εισφορών που τους προτείνουμε. Δε δέχονται τέτοια αύξηση, ώστε να μην προχωρήσουμε σε επιπλέον μειώσεις πέρα από μειώσεις που έχουμε προτείνει. Δε θα δεχτούμε περαιτέρω μειώσεις από αυτές που έχουμε πει”, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος

Οι δανειστές ζητούν μεγαλύτερες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις από το όριο των 1.300 ευρώ για το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης που έχει θέσει η ηγεσία του υπουργείου. Ακόμη, είναι αρνητικοί στην εισήγηση του υπουργείου για αύξηση εισφορών 1 μονάδα για τα επόμενα τρία χρόνια και μισή μονάδα για τα επόμενα τρία. 

Το ζήτημα θα λυθεί σε πολιτικό επίπεδο και οι συζητήσεις με το υπουργείο Εργασίας θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο. 

Εμπλοκή φαίνεται να υπάρχει και στον τρόπο διαχείρισης της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων, με το υπουργείο Εργασίας να εξετάζει να αποσύρει τις διατάξεις έως ότου συμφωνηθούν με τους δανειστές.

ΠΗΓΗ: Real.gr

Διαβάστε επίσης:

Απόσταση σε «κόκκινα δάνεια» και ασφαλιστικό, συμφωνία σε έμμεσους φόρους

Κατρούγκαλος: Προχωράμε με το νομοσχέδιο

Σόιμπλε για συμφωνία – αξιολόγηση: Μπορούμε να τα καταφέρουμε

Νέα συνάντηση θεσμών-Σταθάκη το πρωί για τα κόκκινα δάνεια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ