Φορολογική παράκρουση: Χαράτσι και στο ίντερνετ!

Η αποκάλυψη της εφημερίδας «Αγορά», για την πρόταση της κυβέρνησης στην τρόικα που αφορά μηνιαίο τέλος σε όλες τις συνδέσεις ίντερνετ, προκάλεσε σάλο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Αγορά», το νέο χαράτσι, στο πλαίσιο της φορολογικής παράκρουσης για να συγκεντρωθούν 1,8 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους, συμπεριελήφθη στο κείμενο στο οποίο κατέληξαν οι δύο πλευρές στην τελευταία συνάντηση αυτή την εβδομάδα, πριν από την παύση των διαπραγματεύσεων.

Όπως αναγράφεται στο σχέδιο της συμφωνίας, αποφασίστηκε να εισαχθεί ένας φόρος στους συνδρομητές της ευρυζωνικότητας, που θα επιβληθεί σε όλους όσοι έχουν σύνδεση ίντερνετ, είτε για επαγγελματική είτε για ιδιωτική χρήση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, τάμπλετ ή κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών.

Ο νέος φόρος θα «συνοδεύει» την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ 23% σε 24%, την αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα και το τέλος 10% στη συνδρομητική τηλεόραση, ενώ όπως επισημαίνεται από τους θεσμούς, «πρόσθετα μέτρα θα συμπεριληφθούν μετά τις νέες συζητήσεις». Αντίθετα, εγκαταλείφθηκε η αύξηση κατά 25% του φόρου στην κινητή τηλεφωνία.

Διαβάστε επίσης:

“Χαράτσι” σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές – Πόσο θα πληρώνουμε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ