Κατρούγκαλος: “Δεν μπορείς να φτάσεις σε συμβιβασμό αν δεν έχεις αμοιβαίες υποχωρήσεις”

«Δεν μπορείς να φτάσεις σε συμβιβασμό, αν δεν έχεις αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών. Παράλληλα τόνισε ότι δεν υπήρξε κάθετη άρνηση της τρόικας σε κανένα από τα βασικά θέματα του ασφαλιστικού.

Με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γιώργος Κατρούγκαλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το ασφαλιστικό έως το Σάββατο και υπογράμμισε ότι στη σημερινή συνάντηση σημειώθηκε πρόοδος.

Όπως είπε, οι δανειστές δέχθηκαν να συζητήσουν μερικές από τις βασικές θέσεις της ελληνικής πλευράς.

«Δεν υπήρχε, βέβαια, κατάληξη σήμερα» σημείωσε ο υπουργός. Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Σάββατο, που θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, θα μπορέσει να υπάρξει πρόοδος. «Δεν μπορώ να πω από τώρα, αν θα καταλήξουμε. Είμαι, όμως, λίγο πιο αισιόδοξος σε σχέση με τη χθεσινή συνάντηση» διευκρίνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι εξακολουθούν να παραμένουν σταθερές οι βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη μη μείωση των κύριων συντάξεων. «Δεν μπήκε η αμφισβήτηση αυτή στο τραπέζι ούτε από την άλλη πλευρά» επεσήμανε. Επίσης, όπως τόνισε, σταθερή παραμένει και η βασική δέσμευση της κυβέρνησης για τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του συστήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις ο Μοσκοβισί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ