Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες η δεύτερη τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης των Διαπραγματεύσεων της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενημέρωσε την Επιτροπή για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης στο ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, αλλά στο πλαίσιο μίας εθνικής μεταρρύθμισης, η οποία στηρίζεται στις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όπως είπε, σε καμία περίπτωση, δεν θα δεχθεί πρόσθετες υποχρεώσεις που δεν απορρέουν από συμβατικές δεσμεύσεις ή ανάγονται στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, ιδίως σε ό,τι αφορά τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του συστήματος υπέρ των αδυνάτων και των μεσαίων στρωμάτων.

Η Επιτροπή θα πραγματοποιήσει δεύτερη επιτόπια επίσκεψη στην Αθήνα τον Μάιο, προκειμένου να εξετάσει επί τόπου την πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και να έρθει σε επαφή με δημόσιους φορείς και κοινωνικούς εταίρους.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ