Τα capital controls είναι θέμα των ελληνικών αρχών δήλωσε ο Ντράγκι

Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων αποτελούν θέμα των ελληνικών Αρχών, στις οποίες εναπόκειται επίσης να αξιολογήσουν, αν και πώς θα εφαρμόσουν μία εξαίρεση των επαναπατριζόμενων κεφαλαίων από τους περιορισμούς αυτούς, αναφέρει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, σε απαντητική επιστολή του προς την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ.Ντράγκι προς την κα. Καϊλή, «σας ευχαριστώ για την επιστολή σας, την οποία μου διαβίβασε ο κ. Roberto Gualtieri, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, μαζί με συνοδευτική επιστολή, στις 10 Φεβρουαρίου 2016.

Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων όποιων χαρακτηριστικών στοχεύουν στην παροχή κινήτρων στους καταθέτες για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αποτελούν ζήτημα που άπτεται της εθνικής αρμοδιότητας και ως εκ τούτου δεν εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιοτήτων του Ευρωσυστήματος.

Η εξαίρεση των επαναπατριζόμενων κεφαλαίων από τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων ενδέχεται, ανάλογα με το επίπεδο της εμπιστοσύνης των καταθετών, να δημιουργήσει κίνητρα για τον επαναπατρισμό τους. Εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να αξιολογήσουν αν και πώς μπορεί να εφαρμοστεί η εξαίρεση αυτή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Θέλουν κατώτατη σύνταξη στα 180 ευρώ

Αύξηση 14,7% σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο το 2015

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ