Νέο ραντεβού Σταθάκη – τρόικας την Τρίτη

Σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη θα συζητηθούν τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και των δανειστών.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν για το θέμα των «κόκκινων δανείων».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ μεταξύ των ζητημάτων που εξετάστηκαν σήμερα ήταν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο νόμο που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο και καθορίζει το καθεστώς λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Θα πρέπει να αποσαφηνιστεί το καθεστώς φορολόγησης των εταιρειών διαχείρισης, δηλαδή, αν θα φορολογούνται ως τράπεζες ή ως εταιρείες.

Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα να μη φορολογείται ως εισόδημα το ποσό του δανείου που διαγράφεται από την τράπεζα.

Εξετάστηκε παράλληλα  τι θα γίνει με τα χρέη των μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν παράλληλες οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία εκτός από τις τράπεζες.

Το ζήτημα της απελευθέρωσης και των δανείων που έως τις 15 Απριλίου βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας, δηλαδή των δανείων με υποθήκη πρώτη κατοικίας καθώς και των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναμένεται να συζητηθεί σε βάθος την Τρίτη.

Η κυβέρνηση αναμένεται να προσέλθει στην διαπραγμάτευση την Τρίτη με βάση τις προτάσεις της, που προβλέπουν διατήρηση του καθεστώτος προστασίας των δανείων πρώτης κατοικίας για μία τριετία και τη διατήρηση της προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρηματικών δανείων με όρια τα 500.000 ευρώ των επαγγελματιών με δάνεια έως 250.000 ευρώ και τα καταναλωτικά δάνεια με όριο τα 20.000 ευρώ.

Πηγή / πηγή φωτο: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τι προβλέπει το ΦΕΚ για την ίδρυση των εταιριών διαχείρισης «κόκκινων» δανείων

Αλεξιάδης: Πότε ανοίγει το taxisnet για τις δηλώσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ