Η «Αγορά» για την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Απάντηση για λογαριασμό της τρόικας επέλεξε να δώσει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά». Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο αναφέρει: «Σε σχέση με σημερινά και χθεσινά δημοσιεύματα το Υπουργείο Εργασίας επαναλαμβάνει την θέση ότι αποτελεί πάγια κυβερνητική δέσμευση στην διαπραγμάτευση η μη μείωση των κύριων συντάξεων.

Εκτός πραγματικότητας είναι επίσης τα δημοσιεύματα περί, δήθεν, εθνικής σύνταξης 180 ευρώ. Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, η κυβέρνηση όμως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων για ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.»

To πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Αγοράς» υπό τον τίτλο «Απαιτούν κατώτατη σύνταξη 180 ευρώ» βασίζεται σε απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες από την πλευρά των θεσμών, που αποκαλύπτουν στην εφημερίδα ότι το θέμα της μείωσης της εθνικής σύνταξης στα 180 ευρώ για όσους έχουν 15 έτη εργασίας τέθηκε στις διαπραγματεύσεις με τα κυβερνητικά στελέχη. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνουν και πηγές του υπουργείου Εργασίας με τις οποίες επικοινώνησε η εφημερίδα. Προκαλεί εντύπωση λοιπόν ότι το υπουργείο σπεύδει να χαρακτηρίσει «εκτός πραγματικότητας» το δημοσίευμα της εφημερίδας, μιλώντας εξ ονόματος των δανειστών.

Θα αρκούσε μια διαβεβαίωση προς τους Ελληνες πολίτες που αγωνιούν για τους μισθούς και τις συντάξεις τους ότι η κυβέρνηση θα αποκρούσει τις προκλητικές απαιτήσεις των δανειστών. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει τις απαντήσεις της στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και τα αποτελέσματα των προσπαθειών της θα φανούν στο τέλος της αξιολόγησης και στις οριστικές αποφάσεις που θα διαμορφώσουν το ύψος της εθνικής σύνταξης».

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ