Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κατρούγκαλου με τους δανειστές – Τι συζητήθηκε

Σε τέσσερις ενότητες χωρίστηκε η συζήτηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των δανειστών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στον Real Fm 97.8 η Αργυρώ Μαυρούλη.

Συγκεκριμένα, η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική του συστήματος, το ύψος των συντάξεων και το ποσοστό αναπλήρωσης. Η δεύτερη αφορά τις εκπτώσεις που δόθηκαν στους αγρότες και στους ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να εξεταστεί αν συμφωνούν οι δανειστές με τις ελαφρύνσεις. Η τρίτη ενότητα αφορά τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την προσωπική διαφορά και η τέταρτη ενότητα περιλαμβάνει τις επικουρικές συντάξεις και το νέο ταμείο επικουρικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με την Αργυρώ Μαυρούλη, το υπουργείο Εργασίας θα προσπαθήσει να κλείσει τις τρεις πρώτες ενότητες και να αφήσει τις επικουρικές – που είναι το δύσκολο θέμα – για το τέλος.

Οι δανειστές στη συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο ζήτησαν μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα στις νέες συντάξεις και επανέλαβαν ότι θα πρέπει να επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% για το 2018.

Η επόμενη συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των δανειστών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 11:30 το πρωί, ενώ το κουαρτέτο θα μείνει στην Αθήνα περίπου δέκα ημέρες. 

Ακούστε το ηχητικό

 

Διαβάστε επίσης:

Με δημοσιονομικό, ασφαλιστικό και ΟΟΣΑ η εκκίνηση της αξιολόγησης 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ