Αυστηρό μήνυμα Σόιμπλε: Το προσφυγικό δεν συνδέεται με το οικονομικό πρόγραμμα – ΒΙΝΤΕΟ

Στην ανάγκη αποσύνδεσης του προσφυγικού με το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας επέμεινε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup. 

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι στη σημερινή συνεδρίαση δεν θα συζητηθεί ιδιαιτέρως το θέμα της Ελλάδας απλώς θα υπάρξει μια ενημέρωση.

“Θεωρώ ότι πρέπει να ξαναγυρίσει η τρόικα στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα και συνεχίσει τις εργασίες. Είναι λίγο δύσκολο αυτή την εβδομάδα που συνεδριάζει και η διάσκεψη κορυφής” είπε ο κ. Σόιμπλε και επισήμανε ότι προσφυγικό και οικονομικό πρόγραμμα είναι δυο διαφορετικά πράγματα. 

“Από τη μια μεριά η Ελλάδα χρειάζεται κάθε υποστήριξη  για προσφυγικό και η Γερμανία την υποστηρίζει ιδιαίτερα και δεν θέλει να αφήσει την Ελλάδα μόνη σε αυτό το ζήτημα. Αλλά μερικές φορές υπάρχει μια σύνδεση που δημιουργείται μεταξύ προσφυγικού και του θέματος που αφορά στο οικονομικό πρόγραμμα. Στο θέμα το οικονομικό θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ξεκινήσει η ανάπτυξη. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι τώρα θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα γενναιόδωροι με την Ελλάδα. Ήμασταν όμως πάντα γενναιόδωροι, της δημιουργήσαμε τη δυνατότητα να δανειστεί αλλά θα πρέπει να επιμείνουμε και να πούμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει αποφάσεις προκειμένου να μπορέσει να περάσει στο δρόμο της ανάπτυξης” τόνισε. 

“Είναι μια μακρά διαδικασία . Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και το προσφυγικό αλλά είναι δύο διαφορετικά πράγματα και αναμειγνύοντας αυτά τα θέματα δεν θα αλλάξει η κατάσταση” πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ

 

 

Διαβάστε επίσης.

Αλεξιάδης:’Ο,τι πρέπει να ξέρετε για τη φορολογική δήλωση που θα καταθέσετε

“Καμπανάκι” από τον Ντάισελμπλουμ: Να τηρηθεί η συμφωνία του καλοκαιριού

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ