Μέτρα ύψους τριών δισ. ευρώ χωρίζουν το ΔΝΤ από την Ευρώπη

Άγνωστος παραμένει ακόμη τόσο ο χρόνος όσο και ο τρόπος ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος αφού και χθες το ΔΝΤ διά του εκπροσώπου Τύπου δήλωσε ανυποχώρητο από τις απαιτήσεις του για μέτρα ύψους 8,5 δισ. ευρώ μέχρι και το 2018.

Εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΕΜΣ) δήλωναν χθες αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει λύση στην ελληνική αξιολόγηση. Κανείς δεν δεσμεύτηκε όμως για τον χρόνο επιστροφής του κουαρτέτου των δανειστών. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας χθες στη Βουλή είπε ότι δεν είναι βέβαιος αν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας.

Το μυστικό δείπνο της Τέταρτης στις Βρυξέλλες έληξε με όλους να μιλούν για σύγκλιση απόψεων της ευρωπαϊκής τρόικας με το ΔΝΤ εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την εξεύρεση λύσης για το ελληνικό πρόγραμμα.

Καθώς φαίνεται όμως οι διαφορές παραμένουν και είναι μεγάλες. Η ΕΕ εκτιμά ότι για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το 2018 θα απαιτήσει από την Ελλάδα μέτρα 5,5 δισ. ευρώ. Το ΔΝΤ ανεβάζει αυτόν τον λογαριασμό στα 8,5 δισ. ευρώ τονίζοντας ότι το Ταμείο δεν ζητά τίποτα περισσότερο από αυτό που προβλέπει η συμφωνία του καλοκαιριού.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Τι μου είπε και τι απάντησα στον Τσίπρα πριν γίνει Πρωθυπουργός

Την επιστροφή του ΔΝΤ στην Αθήνα προανήγγειλε ο Τζέρι Ράις

Επίθεση Βενιζέλου στην κυβέρνηση: “Γεφύρι της Άρτας” η αξιολόγηση – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ