Πλαφόν στις βουλευτικές συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό

Ρεπορτάζ: Καραβοκύρη Άννα

Διευκρινίσεις για το νέο ασφαλιστικό έδωσε από το βήμα της βουλής ο υφυπουργός υπουργός Εργασίας, Αναστάσης Πετρόπουλος στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προαναγγέλλοντας πλαφόν στο ύψος των βουλευτικών συντάξεων. 

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με την κατάργηση των διπλών και τριπλών συντάξεων που εξακολουθούν να λαμβάνουν ορισμένοι βουλευτές, προ του 2012, δήλωσε ότι «με το νέο σύστημα θα υπάρχουν δικαιότεροι κανόνες και για τους βουλευτές» καθώς επίσης και ότι «με βάση το νέο ασφαλιστικό το ανώτατο όριο εισοδήματος από συντάξεις θα διαμορφωθεί στα 3.088ευρώ μεικτά το μήνα από 3.680 ευρώ το μήνα που ισχύει σήμερα». Επισήμανε επίσης ότι το ανώτατο όριο που μπορεί κάποιος να δικαιούται από μια σύνταξη θα είναι τα 2.304 ευρώ μεικτά από 2.773ευρώ που είναι σήμερα. 

Παράλληλα, ο ίδιος παρουσίασε στοιχεία στην βουλή σύμφωνα με τα οποία 1.286.112 συνταξιούχοι λαμβάνουν μια σύνταξη, 955.358 συνταξιούχοι λαμβάνουν είναι διπλοσυνταξιούχοι, 335.439 συνταξιούχοι λαμβάνουν 3 συντάξεις, 60.347 λαμβάνουν 4 συντάξεις, 14.365 συνταξιούχοι λαμβάνουν 5 συντάξεις, 4.659 συνταξιούχοι λαμβάνουν 6 συντάξεις, 364 συνταξούχοι λαμβάνουν 7 συντάξεις, 49 συνταξιούχοι λαμβάνουν 8 συντάξεις, 7 συνταξιούχοι λαμβάνουν 9 και τέλος 4 συνταξιούχοι λαμβάνουν 10 συντάξεις!

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η παρέμβαση του προεδρεύοντα Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος αποκάλυψε ότι πρώην υπουργός που βρίσκεται στο χειρουργείο δεν έχει χρήματα για να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας του και ζήτησε από τον κ. Κρεμαστινό να θέσει το θέμα στην Διάσκεψη των Προέδρων.

 

Πηγή:real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ