Τα “μαζεύει” ο Σόιμπλε για τα περί Grexit και υποτίμησης

Τα “μαζεύει” το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε χθεσινή ομιλία στο Αμβούργο επανέφερε εμμέσως πλην σαφώς τα σενάρια περί προσωρινού Grexit της χώρας. Ο Σόιμπλε φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ότι  είναι “δύσκολο” για την Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας της χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος. 

Οι δηλώσεις του “δεν αφορούσαν επ’ ουδενί την τρέχουσα κατάσταση”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζοντας πως έγιναν σε πλαίσιο αφήγησης γεγονότων και περιστατικών του παρελθόντος.

Η εκπρόσωπος του Σόιμπλε τόνισε ότι δεν υπάρχει κάτι προς επιβεβαίωση ή σχολιασμό, καθώς όλα αυτά αφορούσαν στο παρελθόν και έχουν μάλιστα ειπωθεί επανειλημμένα. «Σήμερα εστιάζουμε στην εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος. Δεν υπάρχει κάτι νέο, το οποίο θα ξέφευγε από αυτό», πρόσθεσε.

Εξήγησε ότι το θέμα της συζήτησης στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών, δεν ήταν η Ελλάδα, αλλά το ζήτημα ανέκυψε κατά την διάρκεια της συζήτησης.

 

Σόιμπλε: Αν η Ελλάδα βγει από την κρίση πρέπει να μου στήσουν ανδριάντα

Νέα πρόκληση Σόιμπλε: Επαναφέρει τα σενάρια περί προσωρινού Grexit 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ