• Στον εισαγγελέα 100 "φτωχοί" εκατομμυριούχοι της λίστας Μπόργιανς - Κραυγαλέα παραδείγματα

  6:30 μμ, Πέμπτη 04 Φεβ 2016 6:30 μμ, Πέμπτη 04 Φεβ 2016

  Ενώπιον των Οικονομικών Εισαγγελέων θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες οι πρώτοι εκατό καταθέτες της UBS, που περιλαμβάνονται στην "λίστα Μπόργιανς".

  Οι αποκαλούμενοι "καλοί και εξαίρετοι" καταθέτες της ελβετικής τράπεζας καλούνται σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς εμφανίζουν αποκλίσεις εκατομμυρίων στα δηλωθέντα εισοδήματα με τα ποσά που εμπιστεύτηκαν στην UBS. Όλοι τους βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών τους και άλλων κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων. Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες οι Εισαγγελείς προχώρησαν σε εντολές δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων για 24 πρόσωπα που καταγράφονται στην λίστα Μπόργιανς.

  Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα αποτελέσματα των ελέγχων εισοδημάτων που δηλώθηκαν το διάστημα 2000-2012 από πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην λίστα που παρέδωσαν οι αρχές του κρατιδίου Β.Ρηνανίας-Βεστφαλίας, είναι σε κάποιες περιπτώσεις τρανταχτά.

  Στους πρώτους που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση περιλαμβάνονται γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί και συνταξιούχοι του Δημοσίου, αλλά και μία τουλάχιστον περίπτωση φορολογούμενου που δηλώνει πλέον "ανεπάγγελτος", και εμφανίζει καταθέσεις 7 εκατομμυρίων ευρώ.

  Μεταξύ των προσώπων που καλούνται σε εξηγήσεις είναι δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος τη συγκεκριμένη περίοδο δήλωσε συνολικά 813 χιλιάδες ευρώ και στη λίστα Μπόργιανς βρέθηκε με κατάθεση 2,7 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης καλείται συνταξιούχος που την επίμαχη δωδεκαετία δήλωσε συνολικά 477 χιλιάδες ευρώ, αλλά στην UBS είχε 1,9 εκατομμύρια ευρώ.

  Το ίδιο ισχύει για μηχανικό που είχε δηλώσει από το 2000 έως το 2012 2,5 εκατομμύρια ευρώ και εμφανίζει καταθέσεις 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα γιατρός στην Ελλάδα δήλωσε συνολικά εισοδήματα 1,15 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν φαίνεται να δήλωσε καταθέσεις στο εξωτερικό 5,3 εκατομμύρια ευρώ.

  Επίσης, εξηγήσεις καλείται να δώσει έμπορος ετοίμων ενδυμάτων που δήλωσε την δωδεκαετία 838 χιλιάδες ευρώ και είχε καταθέσεις 5,3 εκατομμύρια ευρώ. Eνώπιον των εισαγγελέων θα βρεθεί και ένας δικηγόρος με δηλωθέντα εισοδήματα 800 χιλιάδες ευρώ και λογαριασμό στην UBS με 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

  Σε ότι αφορά τον "ανεπάγγελτο" της λίστας αφορά σε φορολογούμενο που δήλωσε τη δωδεκαετία εισοδήματα 1,8 ευρώ ενώ οι καταθέσεις του στην ελβετική τράπεζα ήταν σχεδόν 7 εκατομμύρια ευρώ.

  Διαβάστε επίσης

  Πλήρωσε το πρόστιμο ο Σταύρος Παπασταύρου

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα