Ο Κατρούγκαλος για τους δανειστές: Καμία από τις προτάσεις δεν έχει απορριφθεί – ΒΙΝΤΕΟ

«Είμαστε σε συνεχή διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Καμία από τις προτάσεις μας δεν έχει απορριφθεί, καμία δεν έχει εγκριθεί. Όλα είναι στο τραπέζι» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην ΕΡΤ για το ασφαλιστικό.

Αναφορικά με τις κύριες συντάξεις ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα μειωθούν και τόνισε ότι «είναι έξω από το τραπέζι αυτή η κουβέντα».

Όσον αφορά στις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι «ξεκινάμε τη διαπραγμάτευση με στόχο να μην χαθούν ούτε οι επικουρικές».

«Δεν θεωρώ την μάχη για τις επικουρικές συντάξεις χαμένη, εικονική. Δεν το λέω αυτό για τα μάτια του κόσμου» σημείωσε και πρόσθεσε ότι αν υπάρξει αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση θα ζητήσει ξανά τη γνώμη των πολιτικών αρχηγών «ώστε να έχουμε μία εθνική γραμμή απέναντι σε αυτό το ζήτημα».

«Αν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν συμφωνήσουν έχουμε και την κοινωνία που θα πρέπει να δούμε προς τα πού θα κατευθυνθεί» συμπλήρωσε ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν εννοεί ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα.

«Δεν είναι το δημοψήφισμα μοναδικός τρόπος για να ξέρουμε τι λέει η κοινωνία. Εισπράττουμε όλοι μία αγωνία του μέσου ανθρώπου. Η κοινωνία μας φωνάζει ‘όχι άλλες μειώσεις’ και πιστεύω ότι αυτή τη φωνή θα την ακούσουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κατρούγκαλος: Εισφορές από όλους ανάλογα με το εισόδημα – ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες και άδικες απαιτήσεις

Το… φαρμακερό tweet της Κωνσταντοπούλου για το ασφαλιστικό

Αυτά ζητάει η τρόικα για το ασφαλιστικό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ