Τελευταία ευκαιρία για πληρωμή φόρων και χρεών

Στις ουρές της Εφορίας, των τραπεζών, των ΕΛΤΑ και των ΚΤΕΟ θα στηθούν και σήμερα χιλιάδες πολίτες προκειμένου να καταβάλλουν τέλη, χρέη και δόσεις φορολογίας, την τελευταία ημέρα της χρονιάς, προκειμένου να αποφύγουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει σημαντική ανάσα για τα δημόσια οικονομικά καθώς μέχρι και σήμερα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν μια σειρά υποχρεώσεων.

 

Αναλυτικότερα, σήμερα λήγει η προθεσμία για:

-Τέλη κυκλοφορίας για το 2016. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών πρέπει να μπουν στο taxis, να εκτυπώνουν το σχετικό ειδοποιητήριο και με αυτό να πληρώνουν το ποσό στην τράπεζα. Οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς σε περίπτωση που επιλέξουν να μην πληρώσουν τα τέλη, τότε θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν όχι τα φανερά πρόστιμα που ανέρχονται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας, αλλά και κρυφά.

-Η προθεσμία για την κατάθεση των πινακίδων οχημάτων.

-Η πληρωμή της τρίτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, με τις άλλες δυο να πρέπει να καταβληθούν στις 29 Ιανουραρίου και 29 Φεβρουαρίου 2016.

Επιπλέον οι φορολογούμενοι θα πρέπει να στηθούν στις ουρές προκειμένου να καταβάλουν την μηνιαία δόση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Όσοι δεν τακτοποιήσουν τη δόση του Δεκεμβρίου ή αφήσουν απλήρωτη κάποια άλλη οφειλή κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός ρύθμισης.

 

Λήγει η προθεσμία και για τα ΚΤΕΟ

Μέχρι σήμερα έχουν διορία όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων είναι εκπρόθεσμοι για να περάσουν τα αυτοκίνητα και τις μηχανές τους από τον απαραίτητο υποχρεωτικό τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ.

Η παράταση έχει δοθεί με ευνοϊκό τρόπο καθώς ακόμη και όσοι έχουν χάσει το εξάμηνο οι οποίοι θα πληρώσουν μόνο το τέλος. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν και μέχρι σήμερα τα οχήματα δεν περάσουν από έλεγχο, τότε τους ιδιοκτήτες τους περιμένουν εκτός από το τέλος εκπρόθεσμου ελέγχου και πρόστιμο 150 ευρώ.

 

Τακτικές Υποχρεώσεις Επαγγελματιών και Επιχειρήσεων

Επιπλέον σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή-καταβολή δηλώσεων ΦΠΑ — Παρακρατούμενων φόρων (ΦΜΥ-20% κλπ) καθώς και Ασφαλιστικών υποχρεώσεων που υπάρχει υποχρέωση υποβολής ή καταβολής μέχρι 31/12/2015.

 

Πηγή real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ