Σαφάρι ελέγχων στις γιορτές

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τη δράση των μικτών κλιμακίων που πραγματοποιούν ελέγχους στους χώρους εντός και εκτός των τελωνείων, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ΓΓ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, κ. Γιώργος Βασιλειάδης, ο κ. Αναστάσιος Αναστασάκος, ταξίαρχος, Διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ο κ. Εμμανουήλ Πλουμής, ταξίαρχος, Διευθυντής Οικονομικής Αστυνομίας, ο

κ. Μενέλαος Τσουπλάκης, οικονομικός επιθεωρητής, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ΓΓΔΕ, ο κ. Κωνσταντίνος Γκώνιας, αρχιπλοίαρχος, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Λιμενικού Σώματος η κα Ειρήνη Γιαλλούρη, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, ο κ. Λουκάς Δανάμπασης, προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών Ναρκωτικών, Όπλων και λοιπών Ελεγχόμενων Προϊόντων, της Π.Δ. Αττικής – Αιγαίου του Σ.Δ.Ο.Ε., ο κ. Εμμανουήλ Δουρβετάκης, Διευθυντής της Αστυνομίας, που υπηρετεί στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, ο κ. Ευστάθιος Τσίρμπας, Εφοριακός Υπάλληλος του ΣΔΟΕ, που υπηρετεί στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Ο αναπληρωτής Υπουργός ενημερώθηκε για τη συνεχώς βελτιούμενη δράση των μικτών κλιμακίων και των αποτελεσμάτων που αποδίδουν οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται και δόθηκαν γενικές κατευθύνσεις για τη συνέχιση της δράσης τους.

Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε να ενισχυθούν τα μικτά κλιμάκια ελέγχου με τη συμμετοχή και τελωνειακών υπαλλήλων, οι οποίοι θα συμβάλλουν σημαντικά με την εμπειρία τους στην αποδοτικότητα των ελέγχων.

Επίσης δόθηκε εντολή, ενόψει της εορταστικής περιόδου, να καταρτισθεί κοινό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης και εντατικοποίησης των ελέγχων από την Οικονομική Αστυνομία και τη ΓΓΔΕ, με στόχο τον εντοπισμό και την πάταξη παραβάσεων της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τις “ίδιες” τιμές 

Ντομπρόβσκις: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπληρωματικού Μνημονίου

Αλεξιάδης: Συστάσεις προς τις τράπεζες για περιορισμό των προμηθειών

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ