Μοσκοβισί: Απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Απαραίτητη στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ, σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογραφική αποστολή από την Ελλάδα στο γραφείο του στις Βρυξέλλες.

Με βάση πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου, ο επίτροπος ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι υποχρεωτική, απαντώντας εμμέσως στις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών στην Ελλάδα.

Επιπλέον, τόνισε ότι η εκτίμηση της Κομισιόν είναι πως οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε ολοκλήρωση της λεγόμενης πρώτης αξιολόγησης του 3ου ελληνικού προγράμματος έως τα τέλη Ιανουαρίου, ώστε στη συνέχεια να ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο επίτροπος αρμόδιος για την οικονομία εξήγησε ότι ακόμα δεν έχει επέλθει συμφωνία με τις ελληνικές αρχές για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και σε γενικές γραμμές το πακέτο νομοθετικών προαπαιτούμενων για την 2η υποδόση της απόφασης της 14ης Αυγούστου παραμένει υπό διαπραγμάτευση.

Κατέληξε δε πως το υπό σύσταση ταμείο ιδιωτικοποιήσεων είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν για να ξεκλειδώσει η υποδόση του ενός δισ.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρώην ΥΠΟΙΚ, δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύνδεση του 3ου ελληνικού προγράμματος και πιθανής ελάφρυνσής του με το προσφυγικό.

 

Πηγή real.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα δεν θα ήταν καλύτερα στην δραχμή

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 24,6% η ανεργία τον Σεπτέμβριο 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ