«Πώς θα γίνετε πρωταγωνιστές στην ενέργεια»

Στον Θανάση Τσίτσα

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παίξει έναν κρίσιμο ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης», επισημαίνει σε συνέντευξή του στη Realnews ο Εϊμος Χόκσταϊν, ειδικός απεσταλμένος και συντονιστής για διεθνή ενεργειακά θέματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στην Αθήνα, ο Ε. Χόκσταϊν, που συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα και υπουργούς, τονίζει ότι η Ελλάδα «είναι μια από τις πιο βασικές πηγές εναλλακτικής ενέργειας», επισημαίνοντας ότι η ενίσχυση του ρόλου της χώρας μας στον τομέα αυτό «θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα στηρίξει την οικονομική ανάπτυξή της». 

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, ένα στέλεχος με μεγάλη πείρα σε ενεργειακά θέματα, υπογραμμίζει επίσης τη γεωστρατηγική σημασία που έχει για την Ελλάδα ο Νότιος Διάδρομος (Southern Corridor), που περιλαμβάνει τον αγωγό TAP (TransAdriatic Pipeline) και τον IGB (Greece-Bulgaria Interconnector), ενώ προτρέπει την ελληνική πλευρά να επεκτείνει τη χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου (Liquefied Natural Gas – LNG). 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 

Διαβάστε επίσης:

Bρετανική αστυνομία: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχει ένδειξη ότι οι δράστες ανήκαν σε τρομοκρατική οργάνωση

Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε επιβάτες στο Μετρό του Λονδίνου – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ