Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους δανειστές

Με στόχο να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία σε ποσοστό που θα φτάνει στο 60%, συνεχίζεται η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει σύντομα συμφωνία που θα αφορά στον «νόμο Κατσέλη» και στα επιχειρηματικά δάνεια.

Αυτό επισήμαναν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας, ώστε να προστατευθούν νοικοκυριά που ήταν συνεπή, σε μεγάλο ποσοστό, στις υποχρεώσεις τους και σήμερα αδυνατούν να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις δόσεις τους. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες θα πρέπει να είναι συνεργάσιμοι σχετικά με την εξυπηρέτηση της οφειλής τους.

Ταυτόχρονα, θα υπάρξουν μέτρα και κριτήρια, προκειμένου να μην προστατευτούν όσοι σκοπίμως, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία, δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, όπως ανέφεραν τα στελέχη του υπουργείου, θα μπει πλαφόν στον αριθμό των πλειστηριασμών στους οποίους θα μπορεί να προχωρά η τράπεζα μέσα σε έναν χρόνο. Επίσης, θα υπάρχουν κριτήρια που θα αφορούν στην αντικειμενική αξία της κατοικίας και το ετήσιο εισόδημα, ενώ, αντίθετα, δεν θα υπάρξει κανένα κριτήριο ένταξης στον «νόμο Κατσέλη» σχετικό με τα συνολικά χρέη του δανειολήπτη.

Σημειώνεται ότι συνεχίζεται αυτή την ώρα η διαπραγμάτευση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών, μετά από την επισκόπηση – με τη συμμετοχή των δύο υπουργών – που έγινε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νέα παράταση στο θρίλερ της διαπραγμάτευσης

Χωρίς συμφωνία έληξε η διαπραγμάτευση με τους δανειστές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ